Kuky's

intrebari frecvente

Pentru ca vafa este hidrofila iar frisca contine apa. Evitarea acestui fenomen se produce cand vafa este asezata pe un suport inferiro fara apa.

Motivul este tot apa din suportul inferior pe care este asezata vafa. Pentru a preveni aceasta se foloseste gel rece aplicat pe spatele vafei, dupa care se aseaza vafa pe support.

Pentru ca cel cald distruge desenul.

Depinde de costuri si calitatea dorita. Cel mai uzual este cel din vafa. Cel mai calitativ este cel din fondant subtire. O calitate sub cea din fondant subtire este pasta de zahar. Avanatajul fata de suportul din vafa este ca nu este nevoie de aplicarea de gel rece nici pe spatele acestuia si nici pe fata.

Pentru ca acesta realizeaza separarea suprafetei de contact dintre stratul de frisca si vafa, impiedicand intrarea apei in suportul de vafa si migrarea culorilor desenului iar pe suprafata vafei se obtine o inviorare a culorilor dar si un aspect lucios.

Nu este recomandat deoarece tehnologia de aplicare a cernelei pe suportul comestibil este diferita.

In general pasta de zahar se inmoaie prin framantare. Functie de destinatie, acoperire sau formarea de figurine, prin adaugarea de CMC in procent de maxim5% ( carboxymethilceluloza) are ca rezultat intarirea pastei de zahar.

trandafiri martipan decoruri tort romania-constanta 5 petale roz

Tricks&Tips

  • La adaugarea de CMC in pasta de zahar este recomandata o proportie de maxim 5%. Prin adaugarea unui varf de cutit de CMC (circa 3gr) pentru 1 kg pasta de zahar aceasta devine ideala pentru decoruri 3D
  • Atunci cand se doreste lipirea rapida a pieselor din pasta de zahar, pune in apa zahar topit la rece in apa. Zaharul ajuta la inchegarea rapida a pieselor dat fiind ca pastae de zahar este facuta tot din zahar.
  • La lipirea rapida a pieselor din ciocolata foloseste aer rece pentru solidificarea rapida a pieselor in contact. Sunt acele spray-uri cu aer rece.
  • Cand temperezi ciocolata poti sa adaugi un procent de 2% unt de cacao la topire pentru a ajuta cristalele de cacao sa se cristalizeze mai repede.
  • Daca ai un pozitiv pe care vrei sa-l realizezi alimentar, fa-ti o matrita din silicon alimentar. Salvezi mult timp in realizarea sa.
  • Cand imprimanta ta pentru support alimentar nu scoate culorile in regula, aplica protocolul verificare duza – curatare duza si urmareste evolutia prin lipsa sau aparitia segmentelor de culoare prin verificarea duza.
  • Cand folosesti support comestibil pentru transfer pe ciocolata, pune textul in oglinda pentru a-ti iesi normal la transferul pe ciocolata.
Open chat